Skip to main content
EvenimenteFacultatea DreptNoutăți

Lansare de carte ,,Pe meterezele constituționalismului din Republica Moldova” de Valeriu Munteanu

Universitatea Liberă Internațională din Moldova este onorată să anunțe că în data de 19 aprilie, în cadrul Facultății de Drept, a avut loc un eveniment deosebit de important, lansarea cărții intitulate ,,Pe meterezele constituționalismului din Republica Moldova”, în memoria distinsului profesor universitar Victor Popa. Cartea a fost scrisă de către Valeriu Munteanu, fost deputat și ministru, doctorand al regretatului profesor Popa.

Acest eveniment a reprezentat nu doar o lansare de carte, ci și un omagiu adus memoriei și contribuției remarcabile a profesorului Victor Popa în domeniul dreptului constituțional și al științelor juridice în Republica Moldova. Profesorul Victor Popa a fost un mentor și un lider în cadrul comunității academice, dedicat promovării valorilor democratice și a statului de drept în țara noastră.

Cartea „Pe meterezele constituționalismului din Republica Moldova” reprezintă o culegere de sesizări ale Curții Constituționale semnate de autor, precum și hotărârile adiacente, însoțite de explicații contextuale și evoluții ulterioare, ce explorează provocările sistemului constituțional moldovenesc, oferind o analiză profundă și documentată a momentului actual și a perspectivelor viitoare. Autorul, Valeriu Munteanu, aduce în discuție aspecte esențiale ale constituționalismului în contextul Moldovei, evidențiind implicațiile practice și implicațiile pentru societate.

În cadrul evenimentului de lansare, au luat cuvântul reprezentanți ai ULIM și ai mediului academic, care au adus în discuție importanța lucrării și contribuția sa la dezvoltarea gândirii juridice în țara noastră. De asemenea, s-a ținut un moment de reculegere în memoria profesorului Victor Popa, pentru contribuția sa deosebită la formarea generațiilor de juriști și la promovarea valorilor democratice în societatea noastră.

ULIM este mândră să fie gazda unor astfel de evenimente care marchează momente semnificative în viața academică și culturală a țării noastre. Lansarea cărții ,,Pe meterezele constituționalismului din Republica Moldova” este o dovadă a angajamentului nostru față de promovarea cercetării și dezvoltării academice în domeniul dreptului și al științelor juridice.

Leave a Reply