Întâlnirea cu delegația din România de la Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială a Universității „Petre Andrei” din Iași.
În data de 8 octombrie, 2024, Facultatea Științe Sociale și ale Educației – ULIM a avut onoarea de a găzdui o delegație din România, reprezentând Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială a Universității „Petre Andrei” din Iași.
Delegația a fost condusă de dna dr. Stoica Cristina Maria, prof. univ. și decan al Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, însoțită de dna dr. Caranfil Narcisa, lector univ., și de dna Alina-Nicoleta Bîrzanu, secretar-șef al facultății. De partea ULIM, întâlnirea a fost coordonată de dna dr. Svetlana Rusnac, conf. univ., decan al Facultatea Științe Sociale și ale Educației – ULIM, alături de dna Svetlana Haraz, șef Catedră Asistență Socială „Nicolae Sali”, și de dna Neli Balode, șef Catedră Psihologie și Științe ale Educației.
Discuțiile s-au concentrat pe puncte cheie din Acordul de colaborare între cele două facultăți, inclusiv formarea continuă a cadrelor didactice, mobilitatea academică a studenților și profesorilor, organizarea în parteneriat a evenimentelor științifico-practice și dezvoltarea unor proiecte comune cu impact asupra colaborării academice.
La finalul întrevederii, s-a realizat un schimb de produse didactice și științifice pentru bibliotecile celor două universități. Cerneauscaite Irina, directorul, Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM a exprimat recunoștința sa pentru donațiile primite și a subliniat valoarea parteneriatelor academice. În acest context, dna Cerneauscaite a prezentat o recentă achiziție pentru Biblioteca ULIM, asigurată de Facultatea de Științe Sociale și ale Educației – suportul de curs „Utilizarea datelor în procesul de luare a deciziilor în asistența socială”, elaborat în cadrul proiectului „Date pentru Impact (D4I)”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Gorincioi V. Mihail.
Acest schimb academic și științific consolidează relațiile dintre cele două instituții și deschide noi oportunități pentru colaborări viitoare la nivel internațional.