Skip to main content
EvenimenteFacultatea Științe Sociale și ale EducațieiNoutățiPersonalități din domeniul de profil

ULIM își consolidează colaborarea internațională în domeniul expertizei sociale prin întâlnirea cu experți de prestigiu

În data de 08 aprilie, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a găzduit o întâlnire deosebită cu doi experți internaționali de marcă, Dr. Mark Doel de la Sheffield Hallam University și Dr. Sue Taplin de la University of Winchester. Această întâlnire a fost organizată cu scopul de a împuternici expertiza socială în Republica Moldova prin conectarea la practicile internaționale de vârf din domeniu și a contribui la internaționalizarea programului de master „Studii avansate în asistență socială și expertiză socială”, gestionat de Catedra „Asistență Socială Nicolae Sali” din cadrul Facultății de Științe Sociale și ale Educației ULIM, în parteneriat cu Project Casa Mare.

Dr. Mark Doel este un expert internațional în lucrul cu grupurile, în expertiza socială și supervizare în practica intervenției în expertiza socială, aducând o vastă expertiză și experiență în domeniul său, iar Dr. Sue Taplin este un expert internațional în îngrijiri paliative, terapie ocupațională și expertiză socială, aducând o perspectivă diversificată și cuprinzătoare asupra domeniului.

Scopul principal al întâlnirii a fost discutarea unor noi oportunități de colaborare internațională și identificarea proiectelor care vor contribui la dezvoltarea practicilor expertizei sociale la nivel internațional. Prin această conexiune, ULIM își propune să aducă mai multă valoare și inovație în cadrul programului de master menționat și să întărească poziția Republicii Moldova în peisajul global al asistenței sociale și al expertizei sociale.

Participanții la întâlnire au exprimat încrederea că această colaborare internațională va deschide noi perspective și va aduce beneficii semnificative atât pentru studenții și cadrele didactice implicate în programul de master, cât și pentru comunitatea academică în ansamblu.

Această întâlnire reprezintă un pas important în eforturile ULIM de a se conecta la practicile și perspectivele internaționale de vârf din domeniul expertizei sociale și de a contribui la dezvoltarea acestui domeniu vital în Republica Moldova și dincolo de granițele sale.

Leave a Reply