Skip to main content
EvenimenteFacultatea Relații Internaționale, Științe Politice și JurnalismNoutățiVizite instituționale

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐬̊𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̊𝐢𝐚 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐚𝐥𝐝𝐚𝐯𝐚, 𝐢𝐊𝐩𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐮𝐩𝐫𝐞𝐊 𝐝𝐞 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐬̊𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̊𝐢𝐚 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐚𝐥𝐝𝐚𝐯𝐚, 𝐢𝐊𝐩𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐮𝐩𝐫𝐞𝐊 𝐝𝐞 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞
Studenții de la Facultatea de Limbi străine, Relații Internaționale și Jurnalism ULIM, Alina Isac și Maxim Roșca și lectorul universitar Rodica Panta Pisarencu, împreună cu stagiarii care și-au desfășurat stagiul de practică în cadrul Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare, precum și alți masteranzi de la USM și Academia Militară au efectuat o vizită la Președenția Republicii Moldova
În prima parte participanții au avut posibilitatea de a descoperirea instituția prezidențială, desfășurând o excursie prin cele mai importante săli, inclusiv sala mare care a găzduit Sovietul Suprem al RSS Moldova ulterior primul Parlament al RM.
Iar în partea a doua, participanții au avut o discuție interesantă și productivă cu dl Ștefan Țibuleac, Șeful Serviciului Consiliului Suprem de Securitate. Discuția s-a axat în mare parte pe două aspecte: activitatea CSS (modalitatea de lucru, provocări, realizări și tendințele actuale ale platformei consultative) și al doilea aspect a vizat Strategia Securității Naționale.
Vizita a fost organizată în baza Acordului de colaborare dintre Facultate și Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare.

Leave a Reply