Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Ranking Web of Universities – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția ianuarie 2024. În acest top, sunt analizate 11 991 de universități din întreaga lume, inclusiv 25 de instituții din Republica Moldova.
Conform datelor Ranking Web of Universities, ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova se menține pe locul 6 în clasamentul instituțiilor de învățământ superior din țară și 8062 în lume.
Indicatorii luați în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
# 50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți;
# 10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
# 40 % – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.
Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului, iar rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.
Întregul clasament al universităților din Republica Moldova accesibil la acest link: https://www.webometrics.info/…/Moldova%2C%20Republic%20of

Leave a Reply